Ölen yakınlarını mezardan çıkardılar

Endonezya’da oldukça sıradışı bir festival düzenleniyor. Eşi benzeri duyulmamış festivalde ölüler yakınları tarafında mezarlarında çıkarılıp, bakım yapılıyor ve ardından tekrar gömülüyor. Hayattayken en sevdikleri kişi tarafından toprağın altından çıkarıl

Ölen yakınlarını mezardan çıkardılar

Endonezya’nın Güney Sulawasi bölgesinde yaşayan Torajan etnik grubu çok sevdikleri ölü birinin cesedini mezardan çıkarıyor.

 

Söz konusu festivalde Torajan halkı sevdikleri kişiyle aralarındaki ilişkinin ölümle son bulmadığına inanıyor. Hatta cesetleri bir süre evlerinde tutuyorlar.

 

Bu sıradışı festivalde mezarlar kazılıyor, üzerlerinde giysileri olan cesetler tıpkı hayattaymış gibi giydiriliyor. Ölülerin yakınları onlarla vakit geçiriyor. hatta cesetlere sigara içirenler bile var.

 

Marten Labi isimli bir adam 1997 yılında ölen annesinin cesedini topraktan çıkarıp, saçlarını taradı, üzerine yeni giysiler giydirdi. Yakınları ölen Torajan halkı onları önce mumyalayarak bir kaç hafta evlerinde beklettikten sonra gömüyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X