Ölüm geçidi!

Yalova Yolu’nda yayalar, karşıya geçmenin çözümünü ‘tahta merdiven’le buldu. Ancak, atılan her adımın ölüme olduğunu gören yok.

Ölüm geçidi!

DERYA DEMİR

Yalova Yolu’ndaki T2 Tramvay hattı nedeniyle yaya geçitlerinin kaldırılması vatandaşları zor durumda bıraktı. Yolun karşı yönüne geçebilmek için bazı kişilerin belli noktalarda kendi imkânlarıyla oluşturdukları geçiş sistemi kazaya davetiye çıkarıyor.

Tıpkı, Beşyol Kavşağı yakınlarındaki geçiş sistemi gibi. Okul, ya da işlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar yolun karşısına geçerken tramvay hattındaki koruma duvarını aşmak için yerleştirdikleri tahta merdiveni kullanıyor.

Tahta merdivenle tramvayın geçeceği güzergâha döşenen rayları da aştıktan sonra çok sayıda aracın geçtiği yola kontrolsüzce atlayan yayalar, canlarını hiçe sayıyor.

FACİA GELİYORUM DİYOR…

Tehlikenin farkında olanlar, karşıya geçişlerin önlem alınarak güvenli bir şekilde sağlanmasını istiyor. Çevre sakinleri, otobüs duraklarının karşıda kaldığını ifade ederek, “Çarşıdan dönüşte otobüs karşıda bırakıyor. Bu yüzden, tehlikeyi göze alarak böyle bir geçiş yapmak zorunda kalıyoruz. Yine, bazı öğrencilerin okulu da yolun karşısında olduğu için çocuklarımız da her gün tehlikeyle yüz yüze. Yakınlarda bir üstgeçit var ama, tam anlamıyla tamamlanmadığı için kullanmak istemiyoruz’ diye konuştu.

bursa-01-002.jpg
‘Tahta merdiven’den oluşturulan geçitle yayaların ölüme attıkları her adım objektiflere böyle yansıdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X