Önce canlarını sonra, mallarını kurtardılar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, dün akşam pazar yerinin çatısının çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Dün canlarını zor kurtaran pazarcı esnafı, bugün göçük altında kalan mallarını kurtarmak için büyük çaba harcadı.

Önce canlarını sonra, mallarını kurtardılar

Edinilen bilgiye göre, dün akşam ilçe merkezindeki pazar yerinin çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Karların ağırlığına dayanamayan çatı çökerken, esnaf ve vatandaşlar kaçarak canlarını zor kurtardı. Çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı. Çöken çatının altında kalan iki kişinin kendi imkanıyla çıktığı görüldü.

Pazar yerinde 155 sebze ve meyve, 96 tuhafiye, 72 bakkaliye, 18 balıkçı tezgahı olmak üzere 341 esnafın yer alıyor. Pazarın yüzde 60’lık kısmı göçük altında kalırken, esnafın zararının yaklaşık 1 milyon lira olduğu bildirildi. Yapılan incelemelerde ürünlerin yanı sıra 5 aracın da göçük altında kaldığı görüldü.

Sabah saatlerinde pazara gelen esnaf, emniyet ve zabıta ekiplerinin yardımıyla göçük altından mallarını çıkardı. Zarar gören esnafa İnegöl Belediyesi tarafından yardım edilecek. Cuma günü kurulan tuhafiye, cumartesi günü ise ikinci el araç pazarı kurulmayacak. Merkez pazar yerinde 3 gün hizmet veren esnafın Pazartesi Pazarı’nda faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X