Önce oy kullandılar, sonra konserde coştular

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, mahalle komiteleri seçimlerinde oy kullanan vatandaşlar, akşam ise Yeni Türkü konseriyle coştu.

Önce oy kullandılar, sonra konserde coştular
Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi’nin organizasyonuyla vatandaşlar sandığa giderek mahalle komitesi üyelerini belirledi. Gün boyu süren seçimlerin ardından Nilüferliler, Agora Çarşı’daki Yeni Türkü konserinde eğlendi.

Başkan Mustafa Bozbey, demokrasi şenliğine katkı sundukları için seçmenlere teşekkür etti. Bozbey, “Nilüfer Belediyesi, demokrasi, özgürlük, katılımcılık, eşitlik gibi birçok anlayışla çalışmalarını sürdürüyor. Sizler bugün çok şey başardınız. Demokrasinin yerelden genele yayılma anlayışına imza attınız. Bu geleceğimiz için çok önemli. Bu model gelecekte Türkiye’ye örnek olacak. Bu model gelecekte ülke genelinde uygulanacak. Sizler artık mahallenizde söz sahibisiniz. Sizler demokrasi ve özgürlükler adına tarihi bir güne imza attınız. Bu mahalle komitelerinin bir benzeri dünyada yok. Biz dünya çapında bir ilke imza attık. Ufak tefek aksilikler olmuş, ama bunlar da gelecekte aşılacak. Sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Hepinize yürekten teşekkürler” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, oy kullanan seçmenler arasında yaptığı çekilişle talihlilere altın dağıttı. Oy kullanma oranı en yüksek olan Ayvaköy ve Altınşehir muhtarları da İspanya seyahatine gitmeye hak kazandı.

Yapılan çekilişlerin ardından sahneyi Yeni Türkü aldı. Sevilen eserlerini seslendiren Yeni Türkü’ye yağan yağmura rağmen hayranları da eşlik etti. Unutulmaz şarkıları hayranlarıyla seslendiren grup konser sonunda büyük alkış aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X