Önceliğimiz İdlib’i temizlemek

Ateşkes ilan edildiğinin duyurulmasından kısa bir süre sonra saldırıların yaşandığı Suriye’nin İdlib kentinde çatışmalar devam ediyor.

Önceliğimiz İdlib’i temizlemek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de İdlib’e ilişkin önceliklerinin bölgedeki tüm muhalif radikal örgütlerin yok edilmesi olduğunu söyledi.

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısının düzenlendiği Bişkek’te konuşan Putin, Suriye’deki duruma ilişkin olarak “Şu anda birincil görev, Suriye’de geriye kalan terörist yuvalarının, hepsinden önce de İdlib’dekilerin tamamıyla yok edilmesini sağlamak” dedi.

Rusya’nın yardımıyla Suriye’deki muhalif örgütlerin büyük ölçüde yıkıma uğratıldığını ifade eden Putin, ülkenin büyük kısmının kontrolünün yeniden Şam’a geçtiğine dikkat çekti. 

Putin’in söz konusu açıklamaları, Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarından birisine saldıran El Nusra müttefiki örgütlerin, Ankara’nın isteği ve verdiği koordinatlar doğrultusunda Rus jetleri tarafından vurulduğunun açıklanmasını izliyor. Rusya’nın girişimi ve Türkiye’nin arabuluculuğu ile İdlib’de tamamen ateşkes yapılması için anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. Fakat buradaki grupların bazıları bu anlaşmaya uymayacaklarını söylemişti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X