‘Önceliğimiz yerinde ve hızlı hizmet’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 4 aylık süreçte ilçede mali ve kent disiplini sağlanması adına hayata geçirilen çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

‘Önceliğimiz yerinde ve hızlı hizmet’

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana mali disiplin ve kent disiplinini uygulamak adına önemli adımlar attıklarını belirterek, “Mali disiplini uygulayarak, tasarruf yaparken yeni kaynakların da oluşturulmasını sağlıyoruz. Bir yandan da 5 yıllık sürecin proje hazırlıklarını yapıyoruz. Kent disiplininin ana unsuru, o şehrin huzurlu olmasıdır. Öncelikle önümüzdeki süreçte kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Artık kangren olan bu problemi kesmeliyiz ki mevcut sorunlara çözüm üretelim” dedi. 

“ELEŞTİRİYE HER ZAMAN AÇIĞIZ”…

Yıldırımlı muhtarlardan mahallelerindeki kaçak yapılaşmaları kendilerine erkenden bildirmelerini isteyen Başkan Yılmaz, “Çünkü bu kaçak yapıları erken tespit ettiğimizde, insanlarımız yıkıma maruz kaldığında hem maddi yönden hem de manevi yönden zarar görmesin. Aldığımız meclis kararı doğrultusunda, konu encümene gelmeden müdahale edilecek. Hedefimiz kimsenin canını yakmak değil, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek” şeklinde konuştu.

Şehrin birinci problemini imar olarak gördüklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “İmar ve tapulandırma sorununu çözdükten sonra kentsel dönüşüm çalışmaları biraz daha hızlanacaktır. Bu anlamda belediyeye düşen müteahhitlik yapmak değil, planları ve tapu mülkiyet işlemlerini kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Biz bu problemlerin çözümünü kalıcı olarak sağlayacağız” dedi.Kent disiplini konusunda ise kaldırım işgalini önleyici uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, en doğru hizmetin tespiti için istişareye ve yapıcı eleştiriye her zaman açık olduklarını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X