‘Önceliğimiz Balkan Türkleri’

İYİ Parti Bursa Milletvekili adayı Sami Bilge, göçmen dernekleri için verdiği iftar yemeğinde Balkan göçmenlerinin sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

‘Önceliğimiz Balkan Türkleri’

HATİCE DAL

30 göçmen derneği yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı programa İYİ Parti Bursa Milletvekili adayları İsmail Tatlıoğlu ve Adnan İslamoğulları da katıldı. 

Bursa’nın gelişiminde Balkan göçmenlerinin yadsınamaz bir payı olduğunu belirten Sami Bilge, “Çalışkan olan Balkan göçmenleri Bursa’yı ekonomik açıdan ülkenin ikinci büyük kenti haline getirdi. Bundan dolayı ne kadar gurur duysak azdır” dedi. Göçmen derneklerinin ortak amaçlarının Balkanlar da kalan Türklerin sıkıntılarını çözmek olduğunu da dile getiren Bilge, “En öncelikli amacımız kardeşlerimizin inançlarını ve Türklüklerini korumak” şeklinde konuştu. 

iyi-parti-iftar.jpg

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Balkan göçmenlerinin sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşturulacağını da kaydeden Sami Bilge, Balkan üniversitelerinden alınan diplomaların Türkiye’de geçmemesi konusunda denklik getirileceğini söyledi. 

KÜLTÜREL İŞBİRLİKLERİ ÖNEMLİ 

Bursa’nın birçok kültürü bir arada barındırdığını belirten İsmail Tatlıoğlu ise, “Aynı kültürde, aynı ezanda aynı bayrakta bir araya geldik. Bizler devletin ne olduğunu biliriz. Bunun içindir ki her yerde ezanda, bayrakta, Türkçede var.  Bizler iyilik medeniyetinin mirasçılarıyız. Daha özgür ve mutlu ve güçlü bir Türkiye’de buluşmak üzere” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X