Öncelikli çalışmalar üzerinde yoğunlaşacağız

Orhangazi ve Gemlik’te incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın 17 ilçesinin tamamını kapsayıcı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Öncelikli çalışmalar üzerinde yoğunlaşacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelere yaptığı ziyaretler kapsamında Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile biraraya geldi. İlk ziyareti Orhangazi’ye yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa, 17 ilçeden ibaret. Bütünşehir sınırları kapsamında altyapı, imar, çevre, ulaşım ve trafikle alakalı yatırımlar noktasında sorumluluklarımız var. O konularda koordinasyon halinde olmaya çalışıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin koordinasyon halinde problemlere çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, “Benim gönlüm de her gece Bursa’yı yıkıp her sabah yeni bir Bursa kurmak istiyor ama bu mümkün değil, eldeki verileri en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

ÖNCELİKLİ ÇALIŞMALAR…

Gelişen şehirlerde ihtiyaçların artarak devam ettiğini belirten Aktaş, belediyelerin bürokratları ile kaymakamlar da olmak üzere tüm ekibin heyecan içinde çalışmalarını gerçekleştireceğini ifade etti. Bursa’nın 17 ilçesinin tamamını kapsayıcı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Aktaş, Orhangazi’de yaptıkları değerlendirmelerin ardından ilçede acil ve öncelikli olan çalışmalar üzerinde yoğunlaşacaklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede yol, altyapı, meydan düzenlemesi, kültür merkezi ve göl sahil düzenleme projesinin öncelikli projelerden olduğunu belirterek, “İstanbul’dan Bursa’yı karşılayan Orhangazi’nin Bursa’nın kuzey girişinde oluşu nedeniyle orta refüj düzenlemeleri ve şehre girişle alakalı beklentiler var. Bu arada Karayolları Bölge Müdürlüğü ile irtibat kurduk, 2 üst geçitle alakalı, özellikle yol boyunda yapılacak çalışma ve diğer konular tek tek tartışıldı. İnşallah en kısa zamanda bu konuşulanları bitirmek nasip olur” dedi.

gemlik.jpg

PRATİK OLALIM…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile biraraya geldi. Aktaş, ilçenin sorunlarının gündeme taşındığı toplantıda Gemlik’in geleceğine ilişkin önemli adımlar atıldığını söyledi. Toplantıda, Gemlik’te yapılan, devam eden ve yapılması hedeflenen yatırımlarla ilgili konular değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te yaşanan sorunların bertarafına yönelik çalışmaların hızlıca yapılacağını belirterek, “Biz sorunları çözmek adına buradayız. Sonuç odaklı olalım, konuların üzerine daha yoğun gidelim, işi bitirmeye çalışalım ve pratik olalım istiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Gemlik, 100 binin üzerinde nüfusu olan, Bursa’nın büyük ilçelerinden bir tanesi. Deniziyle, zeytiniyle ve diğer tüm zenginlikleriyle Gemlik, güzel bir ilçe. Daha nasıl güzelleşebilir, bu süreci nasıl destekleriz, bunu düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı, imar, çevre ve ulaşımla alakalı projeler üretmek ve bu konuda koordinasyon yapmak durumundayız. Öncelikler, aciliyetler daha önemli” diye konuştu.

ÇAĞLAYAN’DAN TEŞEKKÜR…

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Başkan Aktaş’ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bizim için gerçekten olmazsa olmaz niteliğinde olan hizmetler ve taleplerimiz var. Orhangazi, İstanbul’dan Bursa’ya giriş kapısı. Sanayisi ve tarımı çok güçlü olan bu ilçenin bu gücüne paralel olarak şehirleşme noktasında bugüne kadar çok fazla mesafe kat edilmemesinin sıkıntılarını yaşıyoruz. Bu noktada Orhangazi’ye olan ilginiz, bu sıkıntıların anlaşılmasının en büyük ilacı olacaktır diye düşünüyoruz”  diye konuştu.

‘YOL HARİTAMIZI ÇİZDİK’…

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Aktaş’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki projelerini irdelemiş ve yol haritamızı çizmiş olduk. Hem 2018’de yapılacak yatırımları, hem de 2019’un yatırımlarını programa almış olduk. Sahil yatırımları, meydan düzenlemesi gibi birçok yatırımı değerlendirdik. İnşallah bundan sonraki süreci güzel hizmetlerle geçireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X