‘Örgüt Bozbey’i istiyor’

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger başkanlığındaki CHP’nin Aday Belirleme Komisyonu, yerel seçim çalışmaları kapsamında raporlama yapmak amacıyla Bursa’ya geldi.

‘Örgüt Bozbey’i istiyor’

DERYA DEMİR

Komisyon, hem aday adaylarıyla hem adayı belirlenen 9 ilçe dışındaki örgütlerle görüşme yaptı. Bursa’da yapılan çalışmaları değerlendiren Aksünger, örgütün Bozbey’i istediğini söyledi. 

“BOZBEY SORUMLULUĞU ALABİLİR”

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili konuşan Aksünger, “Gördüğüm kadarıyla tüm örgütümüzün tevazusu Mustafa Bozbey’in ismi üzerinde yoğunlaşmış. Bozbey’in de böyle bir motivasyon içerisinde olduğunu, partiyi bu noktada yukarıya taşıyacağını görüyorum. Ama bu noktada önemli olan kendisinin isteyerek aday olması. Bozbey, sorumluluğu alabilir. Kendisiyle yaptığımız özel görüşmede sorumluluk sahibi olduğunu ifade etti. Kendisiyle yeniden bir araya geleceğiz ondan sonrası Genel Merkez’in vereceği karara kalacak” diye konuştu.

“BURSA’YI ALMA İHTİMALİMİZ YÜKSEK”

Bursa’yı alma ihtimallerinin oldukça fazla olduğunu vurgulayan Aksünger, “Çünkü bu dönemde Bursa’da kıpırtı çok yüksek. Osmangazi’de de, Yıldırım’da da adaylarımız belli. Yıldırım’da ittifakın çok önemi olacak. Raporlarımıza baktığımızda Hayri Türkyılmaz’ın çalışmalarının beğenildiğini görüyoruz, örgüt içinde tevazusu var” dedi. Nilüfer ile ilgili de konuşan Aksünger, “Nilüfer’e çıkarılacak aday noktasında Mustafa Bozbey’in ve örgütün düşüncesi çok önemli. Bu noktada öne çıkan isim olarak Ceyhun İrgil var. Ancak kendisiyle henüz bir görüşmedik” dedi. 

“NİLÜFER’İ KAYBETMEYİZ”

Mustafa Bozbey’in Nilüfer’den aday gösterilmemesi halinde Nilüfer’in kaybedileceği şeklindeki düşüncelere de cevap veren Aksünger, şunları kaydetti: “Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye başkanı adayıyken ortalıktan kaybolmuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olunca daha iyi hizmet edebilme şansı olur. Nilüfer’in kaybedilme ihtimalini görmüyorum. Biz Bursa’yı alacağız derken Nilüfer’i kaybedeceğiz düşüncesi içerisinde olamayız.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X