Orhaneli’nde el sanatları kursu

Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İşkur desteğiyle kadınlara yönelik El Sanatları Kursu açıldı. Kursla, geleneksek el sanatlarının yaşatılması hedefleniyor. Kursta nakış, kolye, file ve filografi eğitiminin verildiği belirtildi.

Orhaneli’nde el sanatları kursu

OSMAN SAK

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Sevimli, ‘Halk Eğitim Merkezi olarak temel hedefimiz, insanlarımıza bir meslek ve el becerisi kazandırmak, özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslek ve sanatlarımızı canlandırıp tekrar hayata geçirmek. Bu yüzden yüzyıllardır Orhaneli’nde hayat bulan ve uzun yıllar evlerimizin duvarları ile sofralarımızı süsleyen eserleri yeni nesillere aktarmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bu kursu düzenledik” dedi.

Kurs Öğretmeni Fatma Yağız da, “3 ay boyunca kursumuz sürecek. Kadınlarımızın evlerine hem maddi hem de manevi açıdan destek sağlamış olacaklar. El Sanatları Kursu’nu, 20 kursiyerle başlattık. Kursa katılan kursiyerler günlük 35 TL kazanıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X