Orhaneli’nde iki okula Beyaz Bayrak

2016-2017 eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce görevlendirilen personelin denetimleri sonunda bu sertifikayı almaya hak kazanan okullar belli oldu. 

Orhaneli’nde iki okula Beyaz Bayrak

OSMAN SAK

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Beyaz Bayrak’ protokolü ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yasam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda 2016-2017 eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce görevlendirilen personelin denetimleri sonunda bu sertifikayı almaya hak kazanan okullar belli oldu. 

Bursa’da yaklaşık 250 okulun başvuru yaptığı projede, 88 okul belge almaya hak kazandı. Orhaneli’nde Gümüşpınar Şehit Jandarma Er Ayvaz Gür İlkokulu, Gümüşpınar Şehit İbrahim Gür Ortaokulu ve Erenler İlk ve Ortaokulu Beyaz Bayrak belgesi almaya hak kazanan okullar arasında yer aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır, “Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum. Beyaz Bayrak alan okullarımızın diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X