Orhaneli’ndeki yangının nedeni belli oldu

5 Ağustos’ta Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangının nedeni belli oldu. 

Orhaneli’ndeki yangının nedeni belli oldu

5 Ağustos’ta Orhaneli-Mustafakemalpaşa sınırındaki Çivril dağ köyünde 6 farklı noktada başlayan orman yangının sabotaj olduğu belirlendi.

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın,  “Maalesef Orhaneli Çivril’de 145 hektar kızılçam ormanını kasıtlı olarak yakmışlar. Fail ya da faillerini bulup ortaya çıkarmak için de Jandarma güçlerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Orhaneli’ndeki orman yangınının çıkış nedeni kesinleşti: Yakmışlar!

Şuna yıllardır alıştık: Yaz mevsimi geldiğinde orman yangınları artıyor. Bunun da farklı nedenleri var. Bazı yangınlar piknikçi ateşinden sıçrayan kıvılcımla, bazı yangınlar sorumsuzca atılan sigara izmariti kaynaklı çıkıyor.

Bazen de…

Ormanlık alanda piknik yaparken aşka gelip elindeki şişeyi ağaca vurarak kıran, ya da içindekini bitirdikten sonra karşıya diktiği şişeyi taş atarak parçalayan sorumsuzların ardından ormandaki cam kırıklarının güneş ışığını yansıtması sonucu kuru otların tutuşmasıyla da yangın çıkabiliyor.

Bütün bunlar…

Olmaması gereken, ama yaşanan orman yangını nedenleri arasında yer alıyor.

Fakat…

Bu yaz, özellikle de son 1 ay tuhaf bir durum var. Hemen her gün 8-10 ayrı yerde orman yangını çıkıyor. Böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştık.

Öyle olduğu için de, ister istemez kafalarda “Acaba birileri ormanları bölge bölge yakıyor mu?” sorusu oluşuyor.

Nitekim…

5 Ağustos’ta Orhaneli-Mustafakemalpaşa sınırındaki Çivril dağ köyünde çıkan yangın daha en başından itibaren kasıt görüntüsü veriyordu.

Çünkü…

Önce 6 farklı noktada çıkan orman yangınına Orman Yangın Söndürme ekipleri kısa sürede müdahale etmişler, ama yetişen itfaiye ile birlikte onlar söndürmeye çalışırken 3 farklı noktada daha orman yangını başlamıştı.

O nedenle…

Toplam 9 noktada yangının çıktığı andan itibaren sabotaj üzerinde duruluyor.

İşte…

Bu kuşkunun bir sonuca ulaşıp ulaşmadığını Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın’a sorduk. Cevabı net oldu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X