Orhangazi Belediyesi’nin 2017 faaliyeti onaylandı

Orhangazi Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumundaki gündemi 2017 faaliyet raporunun görüşülmesi oldu.

Orhangazi Belediyesi’nin 2017 faaliyeti onaylandı

NEVZAT OKUMUŞ

Rapor, Demokrat Parti ve CHP üyeleri ile Ak Partili Şenol Yelbey’in ret, Mehmet Şahin’in çekimser oylarına karşılık Ak Partili üyelerin oyları ile onaylandı. 

Encümen ve İmar ile Bütçe Komisyonlarının seçilmesi sonrasında, 2017 Faaliyet Raporu okundu. Demokrat Parti adına Nurettin Çetin, CHP adına Çetin Çoklar ve Ak Parti adına da Necmettin Şahin faaliyet raporuna ilişkin görüşlerini yansıttılar.

 Görüş ve eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, muhalefetin sokakta duyduğunu gerçekmiş gibi anlattığını belirterek, “Algı çalışmaları yürütülüyor.

Dört yıldır olduğu gibi 2017 yılında da tüm meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile ilçeye hizmet için gece gündüz çalıştık. Geride kalan dört yıl çok hummalı bir dönem oldu.

Alt yapısı yarısı tamamlanmış bir ilçede gelir gelmez bunu yüzde yüz’lere tamamlamak, hatta proje dışı olan bölgelerde de alt yapıları tamamlamak kolay bir iş değildi.

Sadece alt yapıyı tamamlamak değil, üst yapısını tamamlamak da büyük iştir. İşte bu kadar kısa sürede bu işi yapan yönetim burada meclis üyeleri ile birlikte görevde olan meclistir” dedi.

 35 MİLYON BORÇ, 33 MİLYON TL. ALACAK

 Neşet Çağlayan, alt yapı ve üst yapı çalışmaları kapsamında 1 milyon 321 bin m2 sıcak asfalt, parke ve satıh kaplama asfaltın yapıldığını hatırlatarak, “Bunun parasal karşılığı 55 milyon TL.

Öte yandan bu 1 milyon 321 bin m2 asfalt ve diğer çalışmaların 618 bin m2’sini yani yarısını Orhangazi Belediyesi yaptı. Bunun içinde sıcak asfalt var, kaldırım var, parke var. 

Onu büyükşehir yaptı, bunu ilçe belediyesi yaptı mantığını anlayamıyoruz.  Orhangazi Belediyesi’nin bugün itibarı ile 35 milyon borcu, 33 milyon TL’de alacağı
bulunuyor. Aradaki fark sadece 2 milyon TL” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X