Orhangazi’de MOBESE devreye girdi

Orhangazi bir yılı aşkın bir süredir beklediği MOBESE sistemine kavuştu. Sistem, 20 noktada 60 kamera ile hizmet verecek.

Orhangazi’de MOBESE devreye girdi

NEVZAT OKUMUŞ

Altyapı çalışmaları Orhangazi Belediyesi tarafından yapılan ve İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından üstyapı ve kamera montajları gerçekleştirlen MOBESE sistemi devreye girerken, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin kontrol odasında incelemelerde bulundular. 

Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, sistemin deneme çalışmalarının ardından haftasonu devreye girdiğini kaydetti. Erçetin, “Buradaki görevlilerimiz haber merkezimizle bağlantı halinde olarak kameraların tespit ettiği herhangi bir olumsuzluğu anında merkeze bildirecek ve ekiplerimiz de anında müdahale edecek” dedi.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, MOBESE sisteminin Orhangazi’ye hayırlı olması temennisinde bulunurken, “Bundan sonra ilçemizin dört bir yanı 7/24 izlenebilecek.

Her noktada güvenlik en üst seviyede olacak. 5 kırmızı ışık ihlali sistemi, 3 plaka tespit sistemi, 1 hız ihlali sistemi ve 13 güvenlik kamerası sisteminin bulunduğu 20 ayrı noktada 60 kamera ile hizmet verilecek.

Daha güvenli, daha huzurlu bir Orhangazi için uğraş veriyoruz. MOBESE sistemimiz de bunun için son derece önemli” diye konuştu. 

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz da, sistemin Orhangazi’de olayların daha hızlı çözümüne yardımcı olacağını ve caydırıcı özelliği bulunacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X