Orhangazi’de turizm hamlesi

Orhangazi’de ‘Sürdürülebilir Turizm Marka Kimliğini Planlama ve Oluşturma Projesi’ çerçevesinde yürütülen çalışmalarla, ilçenin turizm potansiyelinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Orhangazi’de turizm hamlesi

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Kaymakamlığı, belediye ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte başlatılan ‘Sürdürülebilir Turizm Marka Kimliğini Planlama ve Oluşturma Projesi’nin tanıtım toplantısında, bugüne kadar yapılan çalışmalar anlatıldı.

Nadır Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Işıl Yüksel, bakanlık ve il müdürlüğü olarak projeleri hazırladıklarını belirterek, “Özellikle turizm mastır planlarını hazırlayarak daha sağlam adımlar atacağımızı düşünüyorum. Turizm adına net çalışmalar ortaya koyulacaktır. Biz bu mastır planlarını hazırladık. İstanbul ile Bursa arasında olup bu kadar merkezi bir potansiyele sahip bir yer daha fazla nasıl ön plana çıkarılır, diye çalışmalar yaptık” dedi. 

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu da turizm konusunda daha önce çeşitli çalıştaylar, sempozyumlar, paneller düzenlediklerini belirterek, “Ortak akılla geldiğimiz nokta, kalkınmanın sacayakları olan tarım ve sanayinin yanına bir de turizmin eklenmesi sonucuna vardık” diye konuştu.

SOMUT ADIMLAR

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, Orhangazi’nin birçok güzelliğe ve farklılıklara sahip bir ilçe olduğunu ifade etti. Çağlayan,”Ancak bugüne kadar bu değerleri kullanamayan ve hayata geçiremeyen bir ilçe. Süreç içinde tarım toplumu olarak yaşamış, sonraki yıllarda sanayinin ilçemize gelmesi ile birlikte ağırlıklı bir sanayi ekonomisine sahip olmuş ve tarım ve sanayi ikileminde gidip gelen bir ilçeyiz. Son yıllarda ortak çabaların ürünü olarak da bu iki önemli değere bir üçüncü değer olan turizm başlığı adı altında Orhangazi’ye farklı bir vizyon ve misyon biçmek için çalışmalar yaptık. Turizm konusunda başlattığımız çalışmaların meyvesini alacağımız bir döneme başlıyoruz. 60’ın üzerinde turizm alanı ve değerimiz var. Bu çalışma ile birlikte bu değerlerin 100’ün üzerine çıkacağını düşünüyorum. Var olan ve var olduğundan haberdar olmadığımız değerlerimizi birer birer ortaya çıkaracağız. Böylece Orhangazi’nin turizm potansiyelinin artırılmasını sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise, turizm konusunda yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, ilçenin bugüne kadar bacalı sanayi ile kalkındığını ve bundan sonra da bacasız sanayi ile kalkınmasına devam etmesini planladıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X