Orhangazi’ye Büyükşehir eli değecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Orhangazi’de acil ihtiyaç duyulan projeler için çalışmalara başladı.

Orhangazi’ye Büyükşehir eli değecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol, Fen İşleri Teknik Personeli ile birlikte Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret etti. Orhangazi’de aciliyet bekleyen projelerden Kültür Merkezi, üst yapı asfalt ve kaldırım çalışmaları ile ilgili yeni bir planlama yapıldı. Orhangazi Kaymakamlığı binası yanındaki alana yeni bir kültür merkezi yapılması kararlaştırılırken, projenin hazırlanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ihale çalışması yapacağı açıklandı. Akyol, Kültür Merkezi projesinin hazırlanmasının ardından inşaatın en geç mayıs ayına kadar başlatılıp yıl sonuna kadar bitirilebileceği mesajını verdi. Orhangazi Belediyesi’nin talebi ile asfalt çalışmalarının hızlandırılması ve ana arterlerde prestij projeler uygulanması için çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını ifade eden Akyol, asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra aydınlatma ve mobese sistemi ile birlikte bütün halinde prestij bir projelerin hazırlanacağını söyledi.

ESKİ JANDARMA BİNASI HANIMLAR LOKALİ OLACAK

Orhangazi Belediyesi’ne Cumhuriyet Alanı’nda bulunan eski jandarma binası için de proje çalışması başlatan Orhangazi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte binaya yapılacak olan bir tadilat çalışması ile bu binayı Orhangazi’de Hanımlar Lokali’ne dönüştürecek. Projenin içeriğinde Orhangazili bayanların gelip vakit geçirebileceği sosyal alanlar ve spor alanı yapılması planlanıyor.

Orhangazi’ye amatör maçların oynanabileceği yeni bir suni çim saha ile 5 adet semt spor sahaları yapılması da kararlaştırılırken, Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol, standartlara uygun bir amatör liglerinde oynayabileceği bir suni çim saha için hemen başlanabileceğini, 5 adet farklı noktalara yapılacak içinde halı saha ve diğer spor alanlarının yer alacağı semt sahaları inşa edileceğinin müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Orhangazi’de 2015 yılında bir çok projenin planlandığını belirterek, “Üst yapı çalışmalarımız, asfalt ve kaldırım çalışmaları bir yandan devam ederken, şehrin ana arterleri için prestij projeler geliştireceğiz. Bununla birlikte öncelikli olarak bir Kültür Merkezi Binası’nı Orhangazi’ye yeni yılda kazandıracağız. Orhangazi’nin artık çehresi değişecek. Yeni ve şehir estetiğine uygun projelerin hayata geçirilecek. Orhangazi’yi el birliği ile inşa etmeye başladık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X