‘Orhangazi’yi nakış nakış işledik’

Hizmetteki 4 yılını değerlendiren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçedeki değişimi ve dönüşümü merkezi hükümet ve Büyükşehir ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Orhangazi’yi nakış nakış işledik’

HATİCE DAL

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 4 hizmet yılını değerlendirdi. Düzelenlediği toplantıda gerçekleştirdikleri yatırımları ve hedeflerini anlatan Başkan Çağlayan, Çağlayan “Bir olmadığınız müddetçe ne kadar çalışırsanız çalışın netice alamazsınız. Orhangazi’nin gelişmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar birlik olmanın sonucudur. Merkezi hükümetimizin ve Büyükşehir belediyemizin desteğini unutamayız. Yola çıkarken üçlü olsun güçlü olsun demiştik. Bu üçlünün uyumu her zaman Orhangazi’ye hizmet olarak geri döndü” diye konuştu. 

 “DÜNDEN BUGÜNE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

30 Mart 2014 tarihinden önceki Orhangazi ile şimdiki Orhangazi’nin karşılaştırılamayacağını vurgulayan Çağlayan, “Göreve gelmeden önce Orhangazi Belediyesi sadece 6 mahalleye hizmet ederken, bugün 31 mahalleye hizmet ediyor. Devraldığımızda yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen çalışma azmimiz, 4 yıl içinde 236 milyon lira yatırımla karşılık buldu” dedi. ‘Daima hizmet, daima millet’ sloganıyla yerel hizmet kervanına katıldıklarını dile getiren Çağlayan, projelerini; katılımcı belediyecilik, hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik olmak üzere 5 kategori altında hayata geçirdiklerini vurguladı.

“HER KESİME HİZMET GÖTÜRDÜK”

Kurdukları mahalle meclisleri ile sorunları yerinde dinleyerek çözüm ürettiklerini belirten Çağlayan, “Gençlerimizle şehrin yöneticilerini 15 günde bir araya getirdik. Her kesime ulaşarak dertleri birinci ağızdan dinledik. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirdik. Kazandırdığımız spor tesisi ile vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik ettik. Şehitliklerimizi yeniledik. Kadınlarımızı destekleyerek her zaman yanlarında olduk. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Projesi’ne başlarken trafiğe nefes aldırmak amacıyla otopark alanları oluşturduk. Kanal Orhangazi projesinin startını verdik” ifadelerini kullandı. 

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADIK”

Sosyal belediyecilikte iddialı olduklarını dile getiren Çağlayan, “Kurduğumuz ‘Sevgi Marketi’ ile ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldık. Yaşlıların ve muhtaçların sosyal hayata katılmalarını kolaylaştırdık. Engellilerimizin ve hayata gözlerini açan yavrularımızın elinden tuttuk. ‘Mülteci İletişim Bürosu’ ile göç etmiş kardeşlerimize ensar olduk. Kültürel belediyecilik ile halkımızın sosyal anlamda ihtiyaçlarını karşılarken çevreyle ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük” dedi. 

HÜKÜMET DESTEĞİ İLE YAPILAN PROJELER

Merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte gerçekleştirdikleri projeler kapsamında, temeli geçen ay atılan Yeni Adliye Projesi’nin sürdüğünü belirten Çağlayan, Cumhuriyet Alanı Projesi’nin kamulaştırması için mülk sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Göl Sahil Projesi’nin mayısta ihale edileceğinin altını çizen Çağlayan, Kale Sosyal Tesisleri Projesi’nin bu yıl tamamlanacağını, 240 konutluk TOKİ 4. Etabı için de mayıs ayı içinde talep almaya başlayacaklarını vurguladı. Çağlayan, Devlet Hastanesi, müftülük ve SGK binaları, Uludağ Üniversitesi’nin kampüsü, İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu binaları ile yarı olimpik yüzme havuzunu da merkezi hükümetin desteği ile tamamladıklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X