Orman köylerinde defne sahalarına rehabilitasyon

Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de defne üretimini artırmaya yönelik çalışma başlatıldı.

Orman köylerinde defne sahalarına rehabilitasyon

Akçapınar, Onaç, Dorak, Karaoğlan, Taşpınar köylerinin bulunduğu bölgelerdeki ormanlık alanlarda defneler rehabilite edilecek ve yol olmayan yerlere yeni orman yolları açılacak.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de toplam 74 bin 620 dekar defne sahası bulunduğu belirtilirken rehabilitasyon çalışmaları ve yeni orman yolları tamamlandığında bu sahalardan yılda 34 bin  ton defne üretilebilecek. Bu üretim sonucu orman köylerinde yaşayanlara 60 milyon TL gelir sağlanmış olacak. Ayrıca, üretimi yapılan defnenin ihracatından da 25 milyon Dolar dolayında gelir sağlanması hedefleniyor.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Mustafakemalpaşa İşletme Müdürlüğü sahalarındaki çalışmaları inceleyen Bölge Müdürü Yalçın Akın, gelecekte defne üretiminin artmasına bağlı olarak bu köylerde ORKÖY kredileri ile yeni kurutma tesisleri ihtiyacı olacağını ve bunu da zaman içinde mutlaka hayata geçireceklerini kaydetti. Akın, bu kurutma tesislerinde yaklaşık 200 kişinin istihdamını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X