Orman yangınlarına karşı vatandaşa uyarı

Yenişehir Orman İşletme Şefliği’ne bağlı Yangın İlk Müdahale Ekibi, Bilecik yolundaki yeni binasında orman yangınlarına müdahale için hazır bekleyecek. 8 kişilik ekip, dozer, treyler ve arazözlerle orman yangınlarına müdahale için hazır.

Orman yangınlarına karşı vatandaşa uyarı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman İşletme Şefi Mehmet Kökçıkaran, orman yangınları konusunda herkesin son derece duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Geçen yıl ilçenin Hayriye ve Burcun köylerindeki 2 yangında toplam 46 dönümlük fıstıkçamı ormanlarının yandığını belirten Kökçıkaran, ‘İstatistiklere göre, yangınların yüzde 99’luk bölümü insan kaynaklı çıkıyor. Geçen yılki yangınlar, piknik ateşinin söndürülmemesi yüzünden ormanlara sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle başlamıştı’ dedi.

DİKKATLİ OLUNMALI…

Kasım ayının ortalarına kadar, herkesin son derece dikkatli olmasını belirten Kökçıkaran, ‘Piknik alanlarında yakılıp söndürülmeden bırakılan ateşler büyük tehlike yaratıyor. Anız ateşleri de ormana sıçrarken, ormanlık alanlara atılan çöpler de yangınlara davetiye çıkarıyor.

Çöplerin içindeki cam kırıkları ve şişeler, güneşin altında mercek etkisi yaratıp yangını başlatabiliyor. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını bekliyoruz’ diye konuştu.

Yenişehir Orman İşletme Şefi Mehmet Kökçıkaran, Subaşı Köyü’ndeki orman yangın kulesinden ilçenin ormanlarının 24 saat boyunca aralıksız olarak gözlendiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X