‘Ormancılıkta Türkiye’ye örnek olduk’

Gazeteci adaylarına orman varlığının önemini anlatan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Türkiye topraklarının yüzde 28.2’i, Bursa’nın ise yüzde 45’i ormanlarla kaplı.

‘Ormancılıkta Türkiye’ye örnek olduk’

Dünya standartlarına göre ülke yüzölçümünün en az yüzde 30’unun verimli ormanlarla kaplı olması gerekiyor. Ülkemiz bu hedefe ulaşmak için orman varlığını artırma çalışmalarımız aralıksız sürdürüyor” dedi. Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programına katılan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, orman varlığının önemine dikkat çekerek, tüm canlılar için temel ihtiyaç olan temiz su, temiz hava ve toprağın korunması ve devamlılığının ormanlar sayesinde mümkün olabileceğini söyledi. 

“74 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU”

Türkiye’de ilk defa Bursa’da uygulanan BUROR Teraslama yöntemiyle 43 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Akın, 2003-2017 yılları arasında 900 bin dekar alanda 74 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

Bursa’da her yıl 2 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Akın, her yıl 21-26 Mart’ta kutlanan Dünya Ormancılık ve Orman Haftası’nda orman bilincinin topluma kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Ormanlık alanların korunması, çoğaltılması için de çalışmalarının aralıksız sürdüğünü hatırlatan Akın, dünyada orman yangınlarına müdahale konusunda Amerika ve Rusya’nın önünde olduklarını, orman yangınlarına 17 dakika içerisinde müdahale ettiklerini belirtti.

KÖYLÜYE FİDAN DESTEĞİ 

Orman köylülerinin gelirini artırmak fidan desteği verdiklerini vurgulayan Akın, “Orman köylüsüne yıllık 34 bin ton yaş defne yaprağı temin ettik.

Arıcılığı geliştirmek için 10 bal ormanı kurduk. 2003-2017 yılları arasında 5 bin 655 aileye yaklaşık 50 milyon lira ferdi kredi ve hibe imkanı sunduk” diye konuştu. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X