Ormanlar artık daha güvende

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından ormanlara ulaşımda kullanılmak üzere yeni yollar açılırken, mevcut yollar ise düzenlenerek araç trafiğine elverişle duruma getiriliyor. 

Ormanlar artık daha güvende

GÜRHAN ADANA

Orman bölgeleri içinde kalan yollar son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşıma uygun duruma getiriliyor. Bu çalışmalarla bir yandan ormanların güvenliğini sağlanırken bir yandan da o bölgelerdeki köylerin ulaşım sorunları da çözülmüş oluyor. 

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından ilçede son 4 yılda gerçekleştirilen çalışmalarda toplam 25 kilometre daha orman yolu açıldı. Böylece, ilçenin orman alanlarındaki yolların toplam uzunluğu 250 kilometreye ulaştı.

Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, Demirboğa, Reşadiye ve Barcın köylerinden geçen 2,5 kilometrelik orman yolunun düzenlendiğini, Süleymaniye ile Kıblepınar köyleri arasında ise yeni bir güzergah açıldığını belirtti. Arslan, ayrıca Reşadiye Köyü’ndeki orman yolunun bu yıl yapılacak çalışmayla Kirazlıyayla Köyü’ne bağlanacağını, 3,5 kilometrelik söz konusu güzergahtaki çalışmanın 2018 yılı yatırım programında yer aldığını kaydetti.

GENİŞ YOLLAR YAPILDI

Geçen yılki orman yolu açma çalışmalarının planlandığı gibi tamamlandığını ifade eden Arslan, yeni orman yolları açılmasının, mevcut orman yollarının ise düzenlenmesinin birçok bakımdan önemine dikkat çekti. Araç geçişine izin vermeyen dar patikaların düzenlenerek 5 metre genişliğinde yollara dönüştürüldüğünü anlatan Arslan, ‘Yeni açılan ya da araç trafiğine uygun biçimde düzenlenen mevcut yollar, bölgenin araç trafiğinin güvenliğine büyük katkılar sağlıyor. Bu çalışmaların, olası orman yangınlarına müdahaleden, ormanlara bakım ve onarım için ulaşmaya kadar birçok olumlu etkileri bulunuyor. Yanı sıra bölge sakinlerinin tarlalarına ya da ilçe merkezine ve komşu köylere ulaşımını da konforlu hale getiriyor’ dedi. 

YENİ YANGIN ŞERİTLERİ

Ormanlık bölgelerde ayrıca yeni yangın emniyet şeritlerinin açılmaya devam edildiğini, mevcut emniyet şeritlerinin ise düzenlenip yabani otlardan temizlendiğini ifade eden Arslan, ‘Kızılçam, karaçam, meşe ve fıstıkçamı ormanlarının bulunduğu bölgelerde oluşturulan yangın emniyet şeritleriyle olası orman yangınlarında alevlerin yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X