Ormanlara kameralı koruma

Bursa’nın dağ yöresindeki ormanlar, 5 ayrı bölgedeki yangın kulesine kurulan kamera sistemiyle korunuyor. Ormanlar 24 saat aralıksız olarak kamerayla izleniyor.

Ormanlara kameralı koruma

OSMAN SAK

Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan’daki ormanlar kamera sistemiyle korunuyor. 5 adet yangın kulesine kurulan kamera sistemi 24 saat kesintisiz kayıt yaparak, görüntüleri Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’ne iletiyor.

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer havaların ısınmasıyla birlikte Orhaneli Orman İşletmesi olarak yangınlara karşı tedbirlerini arttırdıklarını belirtirken Orhaneli, Harmancık Şefliği ve Büyükorhan Şefliği ile ormanların daha iyi korunması için kulelere kamera yerleştirildiğini kaydetti. Özer, 360 derece dönebilen ve görüntüyü 37 kez büyütebilen kameraların, bulunduğu yerden 15 kilometre çapındaki orman görüntülerini analiz ederek uzaktaki bir dumanı 15-25 saniye içinde tespit edip ikaz oluşturduğunu ifade etti. 

Kameraların çektiği görüntülerin Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nde ana merkeze iletildiğini kaydeden Özer, kameraların herhangi bir duman tespit ettiğinde merkeze sinyal verdiğini belirterek, koordinatlarla birlikte ekipleri o bölgeye yönlendirdiklerini söyledi. Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, ormanların kulelerde bir görevli ile dürbünle de kontrol altında tutulduğunu belirtti. Uyarılarda da bulunan Özer, orman yangınlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade ederek, orman içinde ateş yakılmamasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X