Ormanlara zarar verenlere ağır cezalar

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza memurlarına düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, ormanlara zarar verenlere ağır cezaların uygulandığını söyledi.

Ormanlara zarar verenlere ağır cezalar

‘Orman suçlarının takibi ve suç tutanaklarının tanzimi’ konulu seminer İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü çok amaçlı salonunda düzenlendi.

Başsavcı Zekeriya Alper İnanç yaptığı açıklamada;

“Ağaç kesme, kaçak orman emvali nakletme, orman içerisinde izinsiz açma ya da işgal suretiyle faydalanma, taksirle ve kasten orman yakma fiilleri cezai yaptırım altına alınmıştır. İzinsiz ağaç kesme eyleminin cezası 3 ila 5 ay hapis cezasıdır. Kesilen ağaç genç fidan ise verilecek ceza 1 kat oranında artacaktır.”

HAPİS CEZASI VAR

“Yine ağaç kesme ve sökme eylemlerinde motorlu araç ve gereçler kullanılırsa ceza 1 kat oranında artırılacaktır. Orman içerisinde izinsiz olarak işgal ve faydalanma suçunun işlenmesinde ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Orman mallarını izinsiz olarak taşıyan, biçen, işleyenler, kabul edenler, kullananlar, satanlar ve satın alanlara ise 1 seneye kadar hapis cezası veriliyor.”

“Bu fiillerin orman ürün ticaretiyle uğraşanlarla, kâr maksadıyla aldıkları orman mallarını işleyerek her ne şekilde olursa olsun alet ve eşya haline dönüştürdükten sonra satanlara ise 1 sene ile 7 sene arası hapis cezası veriliyor.

Taksirle orman yangınına sebep verenler hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Kasten orman yakan kişi hakkında ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası veriliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X