Osmangazi’de kaçak simit fırınlarına geçit yok

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,, yeni eğitim öğretim yılı öncesi kayıt dışı fırınlara yönelik yapılan denetimlerin artırılacağını söyledi.

Osmangazi’de kaçak simit fırınlarına geçit yok
Vatandaşlara daha sağlıklı hizmet sunulması için sokakta satılan gıda ürünlerini kayıt altına alan ve simit satıcılarına dağıttığı tek tip arabalarla gıda terörünün önüne geçen Osmangazi Belediyesi, çocukların sağlığı için yeni eğitim-öğretim yılı öncesi kayıt dışı faaliyet gösteren simit fırınlarına denetimlerini yoğunlaştırıyor.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Başkan Dündar, “Daha güzel, daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir Osmangazi için oluşturmak bizim öncelikli hedefimiz. Bu doğrultuda yasal sorumluluk görevlerimiz çerçevesinde insan sağlığını tehdit eden tüm etmenlere karşı denetimlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam ettireceğiz” dedi.

Geçmiş yıllarda özellikle seyyar satıcılar konusunda yapmış oldukları tek tip simit arabasıyla sokakta satılan simitlerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda vatandaşlara sunulmasını sağladıklarını hatırlatan Başkan Dündar, “Okulların açılmasıyla birlikte, okulların etraflarında simit ve diğer unlu mamullerin satışı artacaktır. Dolayısıyla bizler de denetimlerimizi yoğunlaştıracağız. Daha hijyenik ortamlarda üretilen sağlıklı ürünlerin çocuklarımıza ulaştırılması bizim ana hedefimiz. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası’na üye olan ve üye olmayan fırınlara denetimlerimizi sürdüreceğiz. Gramaja dikkat ediyoruz. Kanunlar çerçevesinde faaliyet göstermeyen işletmelere işlem yapacağız. Bu çalışmalarımızda başarı sağlayarak çocuklarımız için sağlıklı ve hijyenik bir eğitim-öğretim yılı sunacağız” diye konuştu.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar da, özellikle çocukların sağlığına büyük önem verdiklerini belirterek, “2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kaldı. Yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımız mağdur olmasın sağlıklı ürünlerle yetişsinler, sağlıklı ürünlere rahatça ulaşabilsinler. Kantinlerde satılan unlu mamuller işletme kaydı olan fırınlardan alınmalı. Sigortasız kayıt dışı üretim yapan işletmelerden dolayı vergisini ödeyen sigortalı işçi çalıştıran fırıncı esnafı mağdur oluyor. Haksız rekabet ortaya çıkıyor. Biz haksız rekabetin önüne geçip kalite rekabeti yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda kayıt dışı üretimin önüne geçmek için mücadele veriyoruz. Başkanımız da bu mücadelemizde bize destek oluyor. Kendisine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X