Osmangazi’de sağlıksız gıdaya geçit yok

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede gerçekleştirdiği sıkı denetimlerini özellikle ramazan ayında gece gündüz aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde, gıda ürünlerinin ambalaj ve saklama koşullarına yönelik inceleme yapan zabıta ekipleri, son kullanma

Osmangazi’de sağlıksız gıdaya geçit yok

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak, gözetlemek, sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla ilçedeki işyerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü’nün gece nöbetçi amirliğine gelen ihbar üzerine ekipler, işyerlerine baskınlar düzenledi.

​İşyerlerinde öncelikle ruhsat, iş yeri açma ve çalıştırma izin belgeleriyle, personel sağlık belgeleri, ölçü ayar belgelerini kontrol eden ekipler, daha sonra iş yerlerinin genel durumlarını inceledi. Yapılan denetimler sonunda iş yerlerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği ve aynı zamanda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı tespit edildi. Zabıta ekiplerince ruhsatsız çalışan iş yerlerine, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet göstermekten tutanak tutuldu. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler ise müsadere edilerek tutanakla birlikte imha edildi. İş yerlerine de idari para cezası uygulandı.

Denetimlerin aralıksız süreceğini dile getiren yetkililer, vatandaşların gördükleri olumsuzlukları kendilerine anında bildirmeleri durumunda gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti. Yetkililer, vatandaşlardan alışveriş yaparken de aldıkları gıda maddelerinin son kullanım tarihlerine ve ambalajlarına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X