Osmangazi’den 1 yılda 33 park 

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında 39 bin metrekarelik alana 33 park yaparak, ilçeye 10 bin metrekare yeşil alan kazandırdı. 

Osmangazi’den 1 yılda 33 park 

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın yeşiline yeşil katmaya devam ediyor. 2015-2019 yılları arasında ilçeye 150 park kazandırmayı hedefleyen Park Bahçeler Müdürlüğü, 2017 yılında 39 bin metrekarelik alana toplam 33 park yaptı.

2015-2016 ve 2017 yılları içerisinde toplam 116 park inşa ederek, 5 yılda hedeflenen rakama neredeyse 3 yıl içerisinde ulaşan Osmangazi Belediyesi, parkları ve yeşil alanları ile örnek bir şehri oluşturuyor. İçerisinde çocuklar için oyun grupları, yetişkinler için de spor aletleri ile yürüme ve dinlenme alanlarının bulunduğu parklar mahallelere nefes aldırırken, vatandaşların da bir araya gelmelerine imkan sunan sosyal donatı alanları oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapmış oldukları parklar ile ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını ciddi şekilde arttırdıklarını ifade ederek, “İlçemizin modern inşasını sürdürürken, yeşil alan ve park ihtiyacını da karşılamak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulan alanlara modern ve güzel parklar kazandırırken, mevcut parkların bakım ve onarımını da büyük bir titizlikle gerçekleştiriyorlar. Sıkışık yapılaşma içerisinde nefes alan planlı bir Osmangazi oluşturmak için çalışıyoruz. İnşallah ilçemize nefes aldıran, hemşehrilerimize sosyal alan oluşturan meydan, park ve yeşil alan projelerimize bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X