Osmangazi’den rekor kamulaştırma

Osmangazi Belediyesi, 2014 yılında yapılan yatırımlar için toplam 1 milyon 769 bin 712 metrekarelik alanı kamulaştırırken, istimlakler için hak sahiplerine toplam 86 milyon 700 bin lira ödedi.

Osmangazi’den rekor kamulaştırma

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek için sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yatırımlarını peş peşe hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, projelerin inşa edileceği alanlar açmak için 2014 yılı içerisinde çok ciddi bir kamulaştırma bedeli ödedi.

İlçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı yatırımları hayata geçirecek alan bulmakta zorlanan ve en ufak bir yatırım için dahi binlerce metrekare alan kamulaştıran Osmangazi Belediyesi, 2014 yılı içerisinde toplam 1 milyon 769 bin 712 metrekarelik alanı istimlak etti. Bu kamulaştırmalar için yer sahiplerine toplam 86 milyon 700 bin lira istimlak bedeli ödeyerek, Bursa’da hizmet üretmek adına en yüksek kamulaştırma bedeli ödeyen ilçe oldu.

Osmangazi’nin sıkışık ve çarpık yapılaşmadan dolayı hizmetin en zor yapıldığı ilçe olduğunu, en küçük bir çocuk parkı için bile maliyetinin 4-5 katı kamulaştırma bedeli ödediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’de neredeyse bütün projelerimizi hayata geçirirken kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Yaptığımız istimlakler proje bedellerinden daha maliyetli oluyor. Maliyeti 200 bin lira olan bir park için 1 milyonun üzerinde kamulaştırma bedeli ödediğimiz oldu. İnşaat bedelinden 5-10 katı fazla bedel ödediğimiz projelerimizin maliyeti de artıyor. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa’da hizmetin en pahalı üretildiği şehir. Osmangazi’yi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız son sürat devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X