Osmangazi’nin 2017 faaliyet raporuna onay

Osmangazi Belediyesi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Osmangazi’nin 2017 faaliyet raporuna onay

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

CHP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği rapora AK Parti Grubu ve Bağımsız üye Fahrettin Beşli kabul oyu verdi.  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Faaliyet Raporu görüşüldüğü sırada yasa gereği meclis üyelerinin yanına otururken, oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Ebrar Gülhan yönetti.  

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ

Faaliyet Raporu ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa, merkezi idarenin yapacağı projelerin üstlenildiği için vatandaşlara ayrılan bütçenin azaltıldığını ileri sürerek, belediye yönetiminin yeteri kadar şeffaf olmadığını savundu.

Başkan ve belediye yönetiminin kendi dünya görüşü doğrultusunda bütçeyi harcadığını ve Osmangazili vatandaşların bütününü ilgilendiren projeleri ikinci plana attığını öne süren Asa, “Topu 4 yıldır hep taca attınız Artık sahaya girin ve son bir yıl içinde iyi bir iz bırakın” dedi.

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın da, 9 yıldır her zaman doğruya doğru yanlış yanlış dediklerinin altını çizerek, “Belediye yönetimi olarak şeffaflık konusunda yeterli değildi. O yüzden Faaliyet Raporu’na hayır oyu kullanıyoruz” diye konuştu. 

“KIZIL ELMA’NIN İLK ADIMI BURADA ATILDI” 

Eleştirilere yanıt veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, sadece belediyecilik yapmadıklarını, Osmanlı’nın kurulduğu topraklardan bütün dünyaya mesaj verdiklerini söyledi.

Fetih Şenlikleri’nde tüm Türk dünyasının burada buluştuğunun altını çizen Dündar, “Nisan ayında Kızıl Elma’nın ilk adımı Osmangazi’de atıldı. Fetih yürüyüşümüzde 1326’daki diriliş ruhu öne çıktı. Bu ruh, Osman Gazi atamızın yola çıktığı ruhun aynısıdır. Bu anlayışı sürdüreceğiz.

‘Dev yatırımlarla güçlü Osmangazi, güçlü Türkiye’ hedefiyle hizmetlerimizi bilerek ve planlayarak hayata geçiriyoruz. Yıllık faaliyetlerimizi, stratejik plan çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Biz günlük siyaset yapmıyoruz, her anlamda millete hizmet ediyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X