Otizmle mücadelede erken tanı önemli

Yenişehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile özel rehabilitasyon merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte otizme dikkat çekildi.

Otizmle mücadelede erken tanı önemli

GÜRHAN ADANA

 

Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan başlayan ve mehter marşlarıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda son buldu. Otizmin yerinde ve zamanında farkedilmesinin önemine dikkat çeken Kaymakam Suat Seyitoğlu, ‘Toplumsal noktada her türlü desteği veriyoruz ve vermeyi de sürdüreceğiz. Bu gibi etkinliklerle bir bilinç uyandırmayı amaçlıyoruz’ dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Kavak da, otizmin beynin ve sinir sisteminin farklı işlemesinden kaynaklanan bir rahatsızlık olduğunu belirterek, ‘Anne ve babalar, sağlık personeli ve öğretmenlerin durumun farkına varması önemli. Bu yüzden erken teşhis ve tedavi amaç edinilmiştir. Erken tanı, tedaviden daha iyi sonuçlar alınmasına katkı sağlıyor’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri izlendi. Etkinliğe Kaymakam Seyitoğlu’nun yanı sıra Garnhizon Komutanı Albay Hakan Ciritoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X