Otobana çıkıyoruz 250 km hızla gideceğiz

Yeril seçimlerin ardından 4,5 yıl başka bir seçim olmayacağına dikkat çeken Alinur Aktaş, ”Yani otobana çıkıyoruz. 250 kilometre hızla gidebileceğiz. Güçlü iktidarların olduğu bir belediyeyle iş yapmak da kolay olacak” dedi.

Otobana çıkıyoruz 250 km hızla gideceğiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, yeni dönemde çok daha hızlı hareket etme şansı bulacaklarını söyledi.

Alinur Aktaş, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD)-Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Buluşması’nın konuğu oldu. BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Bursa’nın tarihi başta olmak üzere çok önemli değerleri var.

Su şehri olarak biliniyordu bunu 40-50 senede bunu kaybettik. 20-30 sene evvel yeşilliğini de kaybettik. 10 senedir de hava kirliliği var. Bunları raporla sunuyoruz. Sayın Aktaş’a toplantımıza katılarak Bursa için planlarını bizimle paylaştığı için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ İKTİDARLA KOLAY

Türkay’ın ardından kürsüye çıkan Alinur Aktaş, Türkiye’nin son 50 yıl içinde 1,5-2 yılda bir seçim yaptığını hatırlatarak, “Bu seçimin bir farkı olacak. Normal şartlar altında seçim olmazsa, 4,5 sene seçim yok. Yani otobana çıkıyoruz. 250 kilometre hızla gidebileceğiz. Güçlü iktidarların olduğu bir belediyeyle iş yapmak da kolay olacak” dedi. Hormonlu ve hızlı büyümüş bir Bursa’dan bahsettiklerini dile getiren Aktaş, “Nüfus artıyor. Hizmetler de artıyor ama arada açık var. Siz hem açığı kapatacaksınız, hem de gelecek vizyonu ortaya koyacaksınız” diye konuştu.

HEDEFİMİZ BURSA’NIN TARİHİNE KUVVETLİ BİR NOT DÜŞMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Alinur Aktaş, Bursalı işadamlarına dönüşümle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş şunları kaydetti: “Fiziki dönüşüm kadar sosyal dönüşüm de gerekli. 3-4 katlı binaları yıkıp 10-15 katlı binalar yapıp yoğunluğu artıracaksak, bırakın böyle kalsın.

Daha sevimli böyle. 21 OSB var, ama doluluk oranı yüzde 54. Artık park yaptım, asfalt yaptım belediyeciliği yok. Şehrin kalitesini ortaya çıkaran unsurlar belli, eğitim seviyesi, sıfır atık, çevre, güvenlik… Şehir batıya, kuzeye ve bir miktar da doğuya olmak üzere, planlayarak, uydu kentlerle büyümek zorunda. Ben Bursa’da yaşıyorum. Bursa’nın iyi olmasını isterim. Hedefimiz Bursa’nın tarihine kuvvetli bir not düşmek.“

TRAFİKTE ‘İKİ YIL’ İDDİASI

Çok tartışılan trafik sorununa ilişkin planlarını da aktaran Alinur Aktaş, trafik sorununun sadece Bursa ve Türkiye’de değil, dünyada da en büyük sorun olduğunu kaydetti. Aktaş, kısa vadede ulaşıma ilişkin çalışmalarından bir kısmını şöyle aktardı: “54 kilometrelik bir metro hattı var.

Yeterli mi değil. 3 milyon nüfuslu şehirde, 1 milyon insanı raylı sistemle taşımak gerek. Şu an 287 bin kişi. Sinyalizasyon sistemini değiştirerek, çalışmamız sürüyor. İki vagon dizisi arası 3.75 dakika. Gece bir beş arası çalışıyoruz 2 dakikaya düşürüp 460 bine çıkarmak istiyoruz. 2020 Haziran-Temmuz gibi bitireceğiz. İki yılda, trafiği Bursa’nın sorunu olmaktan çıkarmayı planladık. 18 kavşağı, akıllı kavşak uygulamasıyla düzenledik. 42’si merkezde olmak üzere 59 kavşak düzenlemesi daha yapacağız.”

BEŞ YIL İÇİNDE 5 MİLYON TURİST

Alinur Aktaş, 5 yıl içinde 5 milyon turist ağırlayan bir kent arzuladıklarını kaydederek, hanlar bölgesinin etrafını açacaklarını, İznik ve farklı noktaların içinde olduğu bir destinasyon yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 1,5 milyon metrekareyi bulan tematik özelliklere sahip yeşil alanlar planladıklarını dile getiren aktaran Aktaş, planlı bir sanayi anlayışının şehirde yerleşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ESKİ BAŞKANLARLA BULUŞTU

Aktaş’ın, BUSİAD’da konuşmasını dinleyenler arasında geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser ile eski Osmangazi Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu da yer aldı. Toplantının ardından BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Aktaş’a BUSİAD’ın ‘Sürdürülebilir Kent Vizyonu Raporu’nu sunarken, günün anısına özel tasarım bir fincan seti de hediye etti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X