Otomotiv ihracatı yüz güldürüyor

Türk otomotiv sektörünün ihracatı, yılın ilk yarısında yüzde 14,5 artarken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yüzde 15,37 büyüme kaydetti.

Otomotiv ihracatı yüz güldürüyor

Ocak-haziran döneminde 16,4 milyar dolar olarak gerçekleşen sektör dışsatımının yüzde 78,82’si (12,9 milyar dolar) AB ülkelerine yapıldı. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türk otomotiv endüstrisinin en büyük pazarının AB olduğunu vurguladı.

Sektör ihracatında AB’nin payına işaret eden Çelik, ”Toplam ihracatımızın yüzde 79’u, neredeyse 5’te 4’ü AB ülkelerine yapıldı. AB ülkelerine ilk 6 aydaki ihracat artışımız gayet memnun edici seviyede oldu. Sadece AB’ye 13 milyar dolara yakın ihracatımız mevcut” dedi.

Buna karşın sektörün ABD pazarında 6 aylık dönemde ciddi kayıp yaşadığını vurgulayan Çelik, Rusya’nın ise önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti. Çelik, ”Rusya’da gerçekten anlamlı bir artış görüyoruz ilk 6 ayda.

Yılın ilk yarısında ihracat artışımız yüzde 64 seviyelerinde. Rusya bundan sonraki dönemde de her geçen gün önemini artıracak görünüyor otomotiv endüstrisi için” değerlendirmesinde bulundu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X