Otomotivciler Moskova’dan mutlu dönüyor

Türk otomotiv sektörü, geçen ay ihracatını yüzde 113 artırdığı Rusya’da 21-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen MIMS Automechanika Moskova yan sanayi fuarına katıldı.

Otomotivciler Moskova’dan mutlu dönüyor

 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) 46 Türk firması ile milli katılım sağladığı Rusya’nın başkentindeki fuarda görücüye çıkan otomotiv yedek parçaları, havalı fren ve debriyaj sistemleri, motor parçaları, araç filtreleri büyük ilgi gördü. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Avrupa’nın en büyük otomotiv pazarlarından biri olan Rusya’ya adeta çıkarma yaptıklarını, bu yıl beşinci kez katıldıkları organizasyonun oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

EN GÜÇLÜ TEDARİKÇİLERDENİZ

Yan sanayide katma değer oranının giderek arttığını, bu bağlamda Rusya’nın Türk firmaları için büyük potansiyel barındırdığını dile getiren Sabuncu, “Rusya’da faaliyet gösteren ana sanayiler, Türk yan sanayi firmalarının yakından tanıdığı firmalar. İşletmelerimiz, Rus otomotiv ana sanayinin kalite, servis konularında beklentilerini rahatlıkla karşılayacak gelişmiş teknoloji ve insan kaynağına sahip. Bu da bizi pazarın en güçlü tedarikçilerinden biri yapıyor. Türkiye, aynı zamanda Rusya pazarında otomotiv yatırımları olan bir ülke” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ FIRSATLARIN KAPILARI ARALANIYOR

Rus hükümetinin yabancı tedarikçileri yurtiçinde üretim yapmaya teşvik etmek için çeşitli kolaylıklar sağladığına da işaret eden Orhan Sabuncu, “Rus hükümeti ayrıca uluslararası kalite standartlarında üretim yapan yan sanayinin gelişmesini istiyor. Tüm bunlar kalitesini kanıtlayan Türk otomotiv yan sanayi için önemli fırsat kapısı aralıyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X