ÖTV’den 6 ayda 8.3 milyar TL feragat

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, altıncı ayını geride bırakan akaryakıtta eşel mobil uygulamasıyla devletin 8,3 milyar lira ÖTV’den feragat ettiğini söyledi.

ÖTV’den 6 ayda 8.3 milyar TL feragat

Aktaş, 17 Mayıs’tan bu yana uygulanan eşel-mobil sistemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu sistemin bir şemsiye işlevi gördüğünü ve motorinde bir litrede 1 lira 4 kuruşa kadar çıkan zam ihtiyacının ÖTV’den karşılandığını vurgulayan Aktaş, ‘’Halkın zamlardan nasıl korunduğuna yönelik en iyi örnek LPG’de yaşandı.

Devlet bu kalemde ÖTV tutarı litrede 2 kuruş kalana kadar zam ihtiyacını tüketiciye yansıtmadan karşıladı. Mayıs ayından bu yana 6 aydır uygulanan eşel mobil sistemiyle devlet 8,3 milyar lira ÖTV’den feragat etti” dedi. Aktaş, devletin akaryakıtta feragat ettiği toplam ÖTV’nin 6 milyar 319 milyon lirasının motorin, 541 milyon lirasının benzin ve 1 milyar 478 milyon lirasının ise LPG’deki zam ihtiyacının vergiden karşılanmasıyla oluştuğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X