Oval Ofis’te tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların Senato lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi arasında Oval Ofis’te, ‘Meksika sınırına duvar tartışması’ çıktı.

Oval Ofis’te tehdit etti

Amerikan Başkanı  herkesin gözü önünde ‘hükümeti kapatırım’ tehdidini tekrarladı.

ABD Başkanı Donald Trump Trump ve Demokrat Parti liderleri arasında basın mensuplarının önünde tartışma yaşandı. 

Oval Ofis’te daha önce benzeri görülmeyen şekilde kameralar önünde cereyan eden tartışmada Trump seçim kampanyasında da öne çıkan vaadi olan Meksika sınırına duvar projesine bütçe desteğinde ısrarcı oldu. Eğer istediği bütçe desteğini alamazsa hükümetin kapanacağı tehdidini yineleyen Trump, “İstediğimizi bir şekilde alamazsak, ister siz ister ordu aracılığıyla, hükümeti kapatırım” ifadelerini kullandı. 

Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi ise, ‘Amerikalıların Trump yüzünden hükümetin kapanmasını istemediğini’ dile getirince ortam bir anda gerildi. Pelosi’nin sözünü kesen ABD Başkanı  Trump, Trump, ‘Sınır güvenliği için hükümeti kapatmaktan gurur duyarım. Çünkü bu ülkede yaşayanlar, suçluların ve uyuşturucu sorunu olanların ülkemize akın etmesini istemiyor’ şeklinde konuştu.

Tartışma sırasında Başkan Yardımcısı Mike Pence’in sessiz kalması dikkat çekti.

 TRUMP 5 MİLYAR DOLAR İSTİYOR

Sınır güvenliği için bütçeden 5 milyar dolar talep eden Trump’ın aksine Demokrat liderler sınır güvenliği paketi için 1,3 milyarın yeterli olacağını savunuyor.

ABD Kongresi’nin 21 Aralık’a kadar bütçe tasarısı üzerinde bir uzlaşma sağlaması gerekiyor, aksi durumda hükümetin kapanması gündeme gelecek. Ülkede hükümetin kapanması durumunda federal kurumlar bütçeden para harcayamıyor, maaşlar verilemediği için federal daireler kapanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X