Özdilek`ten Gemlik`e okul

Bursalı işadamı Özdilek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Gemlik`te 20 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi yapacak.

Özdilek`ten Gemlik`e okul
CEMAL KIRGIZ
 
Gemlik Belediyesi-Özel Sektör iş birliği çerçevesinde inşa edilecek Kız İmam Hatip Lisesi protokolü Vali Münir Karaloğlu, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Özdilek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek arasında imzalandı.
 
Valilik Makamında organize edilen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da katıldı. Gemlik Dr. Ziya Kaya Mahallesi’nde bulunan Endüstri Meslek Lisesi’nin arka kısmına yapılacak Kız İmam Hatip Lisesi 20 derslikli olacak. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, okul ile aynı anda bitecek çok amaçlı salonun da sözünü verdi. Gemlik Kız İmam Hatip Lisesi’nin temeli Aralık 2014 tarihinde atılacak. Okulun 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına yetişeceği açıklandı.
 
SEKİZİNCİ OKUL…
 
Bir marka olarak 6 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Gemlik’te yapacakları okulun firma adına yaptırılan 8. okul olacağını hatırlattı. Eğitimin önemine de değinen Özdilek, “Eğitilmiş insan gibisi yoktur. Gelecek kuşaklara ne kadar fazla eğitimli insan yetiştirirsek, bizler o kadar mutlu olacağız. Kayıt içi işletme sayısı arttıkça bu desteklerin de artacağını umuyorum. Gemlik’e şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Hüseyin Özdilek, yaptıracakları okula merhum kayınpederi ve kayınvalidesi Hacı Cevdet Mayruk ve Hacı Aynur Mayruk ismini vereceklerini sözlerine ekledi.
 
BURSA’NIN ÖZ DEĞERİ…
 
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’da, hayırsever işadamları sayesinde Bursa’nın 350 milyon liralık eğitim desteğine kavuştuğunu anlattı. Özdilek firmasının Bursa’dan çıktığını ancak Türkiye’ye mal olmuş bir marka haline geldiğini bildiren Münir Karaloğlu, “Özdilek Bursa’nın öz değeri bir firmadır. Kendilerine 8. okulları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
25 KİŞİLİK DERSLİKLER…
 
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, son üç yıl içinde yaptıkları girişimler sayesinde özel sektör işbirliği ile 7. okul protokolünü de imzaladıklarını bildirdi. Gemlik’te 60 kişilik sınıf mevcutlarının 25 kişilik derslikler haline geldiğini ifade eden Yılmaz, Hüseyin Özdilek ve Özdilek firması ailesine de teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X