Özel Eğitim Okulu’na bakanlıktan onay çıktı

Geçen ay kendi binasına taşınan Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada Özel Eğitim Okulu kurulması projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.

Özel Eğitim Okulu’na bakanlıktan onay çıktı

GÜRHAN ADANA
Yeni kurulacak okulda ilk ve ortaokul çağındaki zihinsel ve otistik yetersizliğe sahip öğrenciler eğitim görecek. 

Subaşı Köyü’ndeki okul binasında geçici olarak eğitim veren Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçe merkezindeki kendi binasına taşındı. Okulun boşalttığı binada Özel Eğitim Okulu kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay çıktı. 

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boşalttığı Subaşı Köyü’ndeki okul binasının kurulacak Özel Eğitim Okulu’na tahsis edildiğini belirten Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, yeni kurulacak okulda ilk ve ortaokul çağındaki zihinsel ve otistik yetersizliğe sahip öğrencilerin eğitim göreceğini belirtti. Ayaz, ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yaptıkları incelemenin raporlarında Özel Eğitim Okulu projesine olumlu görüş bildirdiler. Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu raporlar doğrultusunda son kararı verip projeyi onayladı’ dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YILA HAZIR OLACAK

Binada önce öğrencilere yönelik bazı değişiklik ve düzenlemeler yapılıp gerekli donanımın sağlanacağını söyleyen Ayaz, ardından 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerin kayıtlarını almaya başlayacaklarını kaydetti.
Özel Eğitim Okulu’nun Yenişehir’in yanı sıra çevre ilçelerden de öğrenci kabul edebileceğini ifade eden Ayaz, ‘Saat 09.00 ile 14.20 arası eğitim verecek okulda öğrencileri okula götürecek servislerde isteyen veliler de bulunabilecek. Okulda öğrencilerin yanı sıra bu velilerimiz için de yemek çıkarılacak. Okulda gerekli tüm altyapı oluşturulacak’ diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X