Özkan Karacabey’deki projeleri anlattı

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte Karacabey’de incelemelerde bulundu.

Özkan Karacabey’deki projeleri anlattı

AYHAN FİDAN

Heyet, Karacabey Belediyesi tarafından üstünde önemli durulan Uluabat Gölü’ndeki 80 dönümlük Ada Uluabat Proje Alanı’nı inceledi. Özellikle Uluabat’ın eşsiz manzarası ve konumu itibariyle oldukça avantajlı durumda olduğunu belirterek planlanan sosyal alanlar ve turizm faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkan, özellikle doğa turizmine yönelik bölgeye yeni bir soluk getirileceğini ifade etti. 

Heyetin bir sonraki durağı Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Tesisi gezen heyet çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından Longoz Ormanları’na geçen heyete, orman içerisinde Karacabey Belediyesi tarafından yürütülen turizm faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Projenin hayata geçtikten sonra doğa ve turizme büyük katkısı olacağı kaydedildi.

Belediye Başkanı Ali Özkan, “Belediye olarak hazırladığımız projenin öncelikli amacı longozu korumak. Projeyi turizmi ikinci planda tutarak hazırladık. Projenin uzun yıllar sürmesi için Bayramdere ve Boğazköy mahallelerinde bulunan halkı da dahil edeceğiz. Giriş çıkışları güvenli ve kontrollü hale getireceğiz ve hayvancılık faaliyetinin sürdürülmesini sağlayacağız” dedi. 

Ormandaki kontrolsüz ziyaretin son bulmasının önemli olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük de, bölge halkının da projeye entegre edilmesinin projeyi daha diri tutacağını ifade etti. Heyet daha sonra Yeniköy ve Malkara’da da incelemelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X