Özlemle anıyoruz

79 yıl önce bugün hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Özlemle anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Atatürk 79 yıl önce bugün, “Türkün tarihinde ve gönlünde daima yaşamak” üzere aramızdan ayrılmıştı. 10 Kasım 1938’de, saat dokuzu beş geçe Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Atatürk’ü özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder’in yaktığı ışık, bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. 

Atatürk’ün hastalığının giderek ilerlediği kasım ayının ilk günleri Dolmabahçe Sarayı’nın önü, Ulu Önder’in sağlık haberlerini almak için her gün demir kapının parmaklıklarına sarılan genç, yaşlı, kadın, erkek vatandaşlarla doluydu.

Burada toplananlar “Atatürk nasıl?” diye soruyordu. O’nun sağlığı hakkında bilgi almadan evlerine dönemiyorlardı. 

Atatürk gözlerini açıyor ve yavaşça soruyordu: “Saat kaç?”. Atatürk’e cevap verdiler. Sustu ve bir daha konuşmadı. Son sözleri bunlar olmuştu. 

MİLLİ YAS…

10 Kasım 1938 sabahı acı haber tüm yurda yayıldı. Caddelerde, sokaklarda ve evlerde milli bir yas yaşanıyordu. Herkes büyük bir keder içindeydi. Türk milleti, zamansız ebediyete inkal eden Ata’sına ağlıyordu. 

16 Kasım’da Atatürk’ün naaşı, Türk bayrağının örttüğü bir katafalk üzerinde Dolmabahçe Sarayı’nın büyük tören salonuna konuldu. 

Türk milleti genci, yaşlısıyla Ata’ya son görevini yapmak için Dolmabahçe Sarayı’na koştu. 

Bugün tüm yurtta düzenlenecek anma etkinlikleriyle Türk halkı, Ata’sını unutmadığını, unutmayacağını gösterecek. Sirenlerin sesi 09.05’te Atatürk için yükselecek. 

BURSA’DAKİ TÖREN…

Bursa’da da Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait çelenklerin sunulması saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, bayrağın göndere çekilip yarıya indirilmesi gerçekleştirilecek. 

Buradaki törenin ardından, saat 09.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde anma programı yapılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X