Pancar üreticisi sıkıntılı

İnegöl’de şeker pancarı hasadı sürerken, üründe hastalık nedeniyle kalite düşüklüğü yaşandığı ifade edildi.

Pancar üreticisi sıkıntılı

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ‘Pancarla ilgili son yıllarda büyük efor sarf ettik. Pancarda bir hastalık söz konusu, bir kalite düşüklüğü var. Durum böyle olunca hem tonaj düşük, hem polar düşük. Bu yıl pancar üreticileri mutlu değil’ değerlendirmesinde bulundu. Sezai Çelik, ‘Pancarın tonu 235 TL ama polar düştükçe fiyat da düşüyor. İnegöl’deki polar 9-10 civarında çıkıyor. Polar en azından 12 cıvarında çıksaydı elimize 170 TL gibi bir para geçerdi. Ama şimdi bu durumda daha da aşağı düşecek. Üretim düşük ve üretici artık üretimden kaçmak zorunda kalacak’ diye konuştu. 

İNEGÖL’DE 35 BİN TON PANCAR… 

İnegöl’deki rekoltenin de bu yıl düştüğünü söyleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ‘İnegöl’de bu yıl 35 bin ton pancar üretimimiz var. Poların düşmesinin sebebi, hem hastalık hem de mevsimsel. Biz pancarı biraz daha tarlada tutsak poların artacağını biliyoruz. Ancak sonra da çamurlar yağmurlar başlıyor, kış başlıyor. Kısa bir zamanda sökülmesi gerektiği için hasadın erken başlaması gerekiyor’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X