‘Paralel yapı” operasyonunda 1 kişi daha serbest

İstanbul merkezli ”paralel yapı” operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan Fahri Sarrafoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘Paralel yapı” operasyonunda 1 kişi daha serbest

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan şüphelilerden gazeteci Fahri Sarrafoğlu’nun ifadesi, Cumhuriyet savcısı tarafından alındı. 

Sarrafoğlu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ek süre

Gözaltında tutulan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ve Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı’nın arasında bulunduğu 18 kişinin ifade alma işlemleri sürüyor.

Gözaltındaki 18 kişinin ifadelerinin yarın sabaha kadar bitmemesi ihtimaline karşı şüpheliler için 1 gün ek gözaltı süresi alındığı bildirildi.

Bu arada, gözaltındaki şüphelilerin aileleri ve yakınlarının Vatan Caddesi’ndeki bekleyişleri 3 gündür sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında bekleyen kalabalık, zaman zaman polisi eleştiren sloganlar atıyor.

 Gözaltına alınanlara destek vermek isteyen bir grup ise Çamlıca’daki Samanyolu Televizyonu binasının önünde toplandı. Dua okuyan ve yoldan geçenlere Zaman gazetesi dağıtan gruptakilerin bekleyişi devam ediyor. 

Serbest kalanlar

İstanbul merkezli 13 ilde 3 gün önce başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca ve Samim Noyan serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X