Paris ve Roma arasında ‘sömürge’ krizi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Luigi di Maio Fransa’yı Afrika’yı sömürmek ve göçü tetiklemekle suçlaması, iki ülke arasında krize neden oldu.

Paris ve Roma arasında ‘sömürge’ krizi

Di Maio’nun sözlerinden dolayı İtalya’nın Paris Büyükelçisi Teresa Castaldo, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.  Sistem karşıtı sol görüşlü 5 Yıldız Hareketi (M5S) partisinin lideri ve Başbakan Yardımcısı Di Maio, pazartesi günü Avezzano kentinde partisinin bir mitinginde yaptığı konuşmada, Afrika ülkelerini fakirleştirdiği gerekçesiyle AB ve Birleşmiş Milletler’in Fransa’yı cezalandırması gerektiğini savunmuştu.  

Di Maio’nun konuşmasında ‘Paraları Fransa tarafından basılan, Fransız sömürgesi onlarca Afrika ülkesi var ve Fransa bu paralarla kamu borcunu finanse ediyor. Macron bir yandan bize ahlak dersi veriyor, diğer yandan da sömürdüğü Afrika ülkelerinin parası ile kamu borcunu finanse etmeye devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X