Partilerin Bursa teşkilatları iddialı

Seçim ateşi tüm Türkiye’yi olduğu gibi Bursa’yı da sardı. Çalışmaların startını veren siyasi partiler, seçim sonucuna ilişkin de iddialı açıklamalar yapıyor.

Partilerin Bursa teşkilatları iddialı

HATİCE DAL

AK Parti ve MHP zaferden emin olduklarını belirtirken, CHP ve İYİ Parti kanadı bir devrin kapacağını savunuyor. Saadet Partisi ise “sürprize hazır olun” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasıyla birlikte tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da hareketlilik başladı. Siyasi partililerin il başkanlarından iddialı açıklamalar gelirken, ortak görüşlerinin 24 Haziran’ı zafer günü ilan etmeleriydi.

AK Parti teşkilatları olarak seçimlere son derece hazır olduklarını belirten il başkanı Ayhan Salman, seçim sonuçlarının kendilerini mutlu edeceğini de kaydetti.

“Herhangi bir eksiğimiz yok çok da  başarılı bir seçim neticesi alacağımıza yürekten inanıyoruz” diyen Salman, “Bundan sonraki süreçte devam eden çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştıracağız. 2023 sürecine 2018’den itibaren güzel bir şekilde ilerleyeceğiz” dedi. 

“SEÇİMİ AYDINLIK KAZANACAK”

Erken seçimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonunu hazırlayacağını öne süren CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da, seçimi aydınlığın kazanacığını ifade etti. CHP olarak her an seçim olacakmış gibi örgütü hazır tuttuklarını belirten Akkuş, “Bu seçimin erkene alınması biz de olumsuz bir duruma sebep olmadı.

Hatta erken seçimin Tayyip Erdoğan’ın gidişini hızlandıracağını düşünüyoruz. Aynı zamanda açık ara Bursa’da birinci olacağımızı düşünüyoruz. Biz her zaman söyledik ilçeleri değil Bursa’yı kazanmaya geliyoruz” şeklinde konuştu. 

“EN HAZIR BİZİZ”

Cumhur İttifakı’nın ruhuna önem verdiklerini söyleyen MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ise, en hazır partinin kendileri olduğunu savundu. Erken seçim teklifi doğrultusunda çıkan uzlaşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Topçu, “Bursa MHP teşkilatları olarak kongrelerimizin bütününü yapmıştık.

Sandık görevlilerimiz bir ay öncesinden hazırdı. 7 bin sandık görevlimizle tek tek görüştük ve en hazır parti olarak kendimizi görüyoruz” açıklamalarında bulundu. 

“İYİ PARTİ’DEN KORKTULAR

24 Haziran seçimlerinin erken değil baskın seçim olduğunu ileri süren İYİ Parti İl Başkanı Yüksel Yılmaz da, İYİ Parti’nin yükselişinin hükümeti korkuttuğunu iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Seçimlere hazırız. Türkiye ekonomik olarak iflasın eşiğine gelmiştir. Bu yazı çıkaramayacağını anlayan AK Parti acele bir seçimle mağlubiyetten kurtulmak istiyor. Bununla birlikte İYİ Parti’nin ve Meral Akşener’in her geçen gün yükselmesinden korktular. Bundan kurtulmak için en kısa zamanda seçim kararı aldılar.” 

“SEÇİMİN SÜRPRİZİ BİZ OLACAĞIZ”

En güçlü teşkilatlanmanın kendi partilerinde olduğunu aktaran Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca ise, seçimlerin sürprizinin kendileri olacağını savundu.

“Biz seçim dışında da seçim varmış gibi her zaman çalışmalarımızı sürdürdük” diyen Atmaca, “Akıl tutulmasının yaşandığı bu ortamda akıllı cümleler kuran Saadet Partisi, toplumun umudu olmuş durumda. Popülist politikalar yerine çözüm üreten politikalar uyguluyoruz” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X