Patates üreticisinin yüzü gülüyor

Türkiye’nin patates üretiminde ilk sırada yer alan Niğde’nin Altunhisar ilçesinde yazlık patates hasadı sürerken, kalitenin getirdiği fiyat da  çiftçiyi memnun ediyor.

Patates üreticisinin yüzü gülüyor

Niğde’de üretimin ilk başladığı ilçede, geçen sene yaklaşık 10 bin dekar alanda yapılan üretim bu sene 20 bin dekara çıktı. Geçen seneye göre üretim alanı ve verimi artan patateste bu yıl bölgede yaklaşık 80 bin ton üretim bekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde’nin patates üretimde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirtti. Patatesin ülkenin en temel bitkisel üretim materyallerinden olduğunu kaydeden Baş, ‘’Verimimiz çok güzel. Üreticilerimizin ifadesi de bu şekilde. Altunhisar ilçesi erkenci hasadın olduğu bir ilçe. Buradaki patatesler direkt tarladan piyasaya sürülüyor. Dekarda yakalaşık 4-4,5 ton verimimiz var. 20 bin dekara yakın alanda patates üretimimiz var. Ekim alanında geçen yıllara göre artış oldu. Verim ve kalite arttıkça üreticimiz fiyat konusunda çok fazla sıkıntı yaşamıyor. Piyasaya tercih edilen ürünler yetiştiriliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X