Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Meyve ve sebze fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Bir süre önce etkili olan soğuk hava ve bazı sera bölgelerinde yaşanan sel felaketleri birçok ürünün fiyatını uçurdu.

Pazarda fiyatlar cep yakıyor

EKONOMİ SERVİSİ

Bu hafta sonu Yıldırım Mahallesi’nde kurulan Selçukbey Pazarı’nda giden vatandaşlar tezgahların üzerindeki fiyatları görünce şaşkına döndü.

Salatalığın fiyatı 7-8 lira arasında değişirken, biber ve patlıcan 12 liradan alıcı bekledi. Pırasanın demedi 4 liraya çıkarken, havuç ve turpun üzerine de 5 liralık etiket konuldu.

p1-001.jpg

SOĞAN GÖZ YAŞARTIYOR

Geçen yılın zam şampiyonu olan ve fiyatının düşmesi için sıfır vergiyle ithalatının önü açılan kuru soğan 5-7,50 lira arasında değişen fiyatlardan satıldı. Mandalina 2,50-3,50 lira arasında değişen fiyatlarda tüketicilerin beğenisine sunulurken, yerli muz 6 liradan, ayva 4-5 liradan satıldı.

p2-001.jpg

Marul adedi 3,5 liradan, maydonoz demedi 1,5 liradan sofralara inerken, mevsimin en gözde ürünlerinden olan ve soğuk havalarda vatandaşların çok tükettiği ‘kestane kebap’ için ürünün kilogramına 25 lira vermek gerekiyor.

Kentin batısında bu rakamlar daha da artıyor. Marketlere gidildiğinde ise semt pazarlarındaki etiketlerin çok üzerinde rakamlarla karşılaşılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X