‘Pazaryeri boncuğu’ 360 bin liraya satıldı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve ‘Pazaryeri boncuğu’ olarak satışa sunulan fasulyenin 4 kilogramı, müzayede ile 360 bin liraya satıldı.

‘Pazaryeri boncuğu’ 360 bin liraya satıldı

Eskişehir’deki Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce yapılan araştırmaların ardından, 2014 yılında tescil edilerek, ‘Pazaryeri boncuğu’ olarak satılan fasulye, İstanbul başta olmak üzere yakın il ve ilçelerden ilgi görüyor. ‘Pazaryeri boncuğu’nda sözleşmeli ekim yapan üreticiler için ilk ürün müzayedesi yapıldı.

Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen’in kilogramına 10 lira teklifle başlattığı müzayede sonunda 1 kilogram fasulye 90 bin liraya satıldı. Çiftçilerle sözleşme imzalayan şirketin yönetim kurulu başkanı Ferhan Geylan, 4 kilogram fasulyeyi 360 bin lira ödeyerek satın aldı.

Söz konusu 360 bin liranın yarısının Pazaryeri ilçesine, 90 bin lirasının Gölpazarı Kadın Girişimciler Derneği tarafından yapılacak olan seraya, kalan 90 bin lirasının da İstanbul’daki bazı kurumlara bağışlanacağı bildirildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X