Pelikanlar için sayım zamanı

Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliği ile bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek ‘Karacabey Pelikan Sayımı’ dün başladı.

Pelikanlar için sayım zamanı

Etkinlik kapsamında 3 gün boyunca gözlemciler, Esentepe mevkiine hakim bir tepeden pelikanların göçlerini dürbün ve teleskoplarla izleyecek. 

Tüm doğaseverlere ve vatandaşların katılımına açık olacak organizasyon kapsamında Karacabeyli ilkokul öğrencilerine çevre ve yaban hayatı konusunda bilinçlendirici konferanslar da düzenlenecek.

Türkiye’de  Pelikanlar üzerine bireysel olanların dışında ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Avrupa’da da göçmen kuşların popülasyonu ile ilgili ciddi bir veri kaydı olacağı için oldukça önemli olan sayım diğer ülkelerin uzmanlarınca da yakından takip ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sadece şehrin ve vatandaşların temel gereksinimlerini değil, çevrenin ve yaban hayatının da gereksinimlerini dikkate aldıklarını söyledi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X