Penaltıya dikkat!

Hakemler, Bursaspor’un bu haftaki rakibi Osmanlıspor’un lehine 8, aleyhine ise 10 kez beyaz noktayı gösterdi.

Penaltıya dikkat!

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 24 haftada Osmanlıspor, lehine ve aleyhine en çok penaltı kararı verilen takım oldu. İlk 14 haftada penaltı kullanmayan tek takım olan Osmanlıspor, son 10 haftada ise 8 penaltı kazandı.

Lehine en çok penaltı düdüğü çalınan takım konumundaki başkent temsilcisi, 8 penaltının 7’sini gole dönüştürdü. Mor sarılı ekipte penaltıdan Musa Çağıran 3, Sokol Cikalleshi 2, Serdar Gürler ve Payam Sadeghian birer gol attı.

Arnavut futbolcu Cikalleshi, 0-0 biten Antalyaspor maçında penaltı vuruşundan faydalanamadı. Osmanlıspor, aleyhine en fazla penaltı verilen takım sıralamasında da başı çekti. Ligde kalma mücadelesi veren başkent ekibi aleyhine 10 penaltı kararı çıkarken, kullanılan atışların 7’sinde top filelerle buluştu.

82 KEZ DÜDÜK ÇALDI

Süper Lig’de 24 haftalık bölümde hakemler, 82 kez beyaz noktaya yöneldi. Kullanılan penaltı atışlarından 13’ü kaçarken, 69’u golle sonuçlandı. Osmanlıspor’un ardından beyaz noktaya en fazla Göztepeli futbolcular geldi.

Ege temsilcisi lehine 7 kez penaltı düdüğü çalındı. Göztepe, tamamını ligin ilk yarısında kullandığı penaltı atışlarının 6’sını gole dönüştürdü. Beşiktaş ve Fenerbahçe 6’şar, Trabzonspor 5, Galatasaray 3, Başakşehir ise 2 penaltı kazandı.

Aleyhine en çok çalınan penaltı düdüğünde ise Osmanlıspor’u, 9 penaltıyla Alanyaspor takip etti. Penaltılardan kalesinde Trabzonspor 6, Galatasaray 5, Beşiktaş ve Başakşehir 2’şer, Fenerbahçe ise 1 gol gördü. Bursaspor’un da lehine ve aleyhine birer penaltı çalınırken, ikisi de golle sonuçlandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X