Pencerenin önünde oğlunun yolunu gözlüyor

Ermenek`te kömür ocağında mahsur kalan oğlu için “Yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı” diyerek olayın simgesi haline gelen Ayşe nine, evinin penceresinden hiç ayrılmıyor.

Pencerenin önünde oğlunun yolunu gözlüyor
Ermenek’teki kömür ocağında mahsur kalan oğulları Tezcan Gökçe için, “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı”, “Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın” diyerek olayın simgesi haline gelen Ayşe nine ile Recep dede, gözünü yoldan hiç ayırmıyor.
 
Kömür ocağında yaşanan kaza sonrası oğulları Tezcan Gökçe’den haber alamamanın üzüntüsünü yaşayan ve her ikisi de 75 yaşındaki Recep ile Ayşe Gökçe çifti, endişeyle gelişmeleri izliyor.
 
“Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı”, “Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın” diyerek acıyı hafızalara kazıyan Gökçe çiftinin gözyaşı dinmiyor.
 
Çektiği acıyı, konuşmasa bile yüzündeki çizgiler çok iyi anlatan Ayşe nine, masumiyeti ve konuşmalarıyla herkesi hüzünlendiriyor.
 
Yola bakıp, ağlıyor
 
Ayşe Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek isteğinin oğlunun sağlıklı şekilde tekrar eve dönmesi olduğunu söyledi.
 
Başka hiçbir şey istemediğini belirten Gökçe, gözünün hep yollarda olduğunu ama kimsenin gelmediğini dile getirdi.
 
“Yitirdim kuzumu… Pencerenin kenarında hep oğlumu beklerim” diyen Gökçe, “Çocuğumu yanıma getirin. Bulun çocuğumu. Perişan oldum. Henüz gelmedi ama hala umutla bekliyorum. Oturduğum yerde yola bakarak sürekli ağlıyorum” diye konuştu.
 
Röportaj uzayınca acısını bir kenara bırakan Gökçe, mikrofonu tutan AA muhabirine, “Kolun ağrıdı, çek gayrı” ifadesini kullandı.
 
Recep Gökçe ise ellerinden hiçbir şey gelmemesinin üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı. Olaydan dolayı perişan olduklarını, insanların desteğiyle ayakta durmaya çalıştıklarını anlatan Gökçe, şunları kaydetti:
 
“Uçtu, dağın arkasına gitti. Uçtu gitti. Su gelirken oğlum madenin içerisinde kaçsa nereye kaçacak. Geçti artık. Herkes bizi çok sevdi ama faydası olmadı. Ağlıyoruz. Bizim yaşımız geçti artık ama torunlarımı düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X