Pence’ten S-400 çıkışı: Seyirci kalmayız

Ülke savunmasından dolayı Rusya ile S-400 anlaşması imzalayan Türkiye’ye ABD’den tehditler gelmeye devam ediyor.

Pence’ten S-400 çıkışı: Seyirci kalmayız

Son olarak ABD Başkan Yardımcısı Pence,  NATO müttefiklerinin ‘Doğu’dan silah almasına tlkesinin seyirci kalamayacağını’ söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih Güvenlik Konferansı’nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, üstü kapalı olarak Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almasına tepki gösterdi.

‘Bazı NATO müttefikleri rakiplerimizden silah satın aldığı sürece sessiz kalamayacağımızı açık bir biçimde ifade ettik’ diyen Pence, ‘Müttefiklerimiz giderek Doğu’ya bağımlı hale geldiği sürece Batı’nın güvenliğini garanti altına alamayız’ diye konuştu. Pence’in sözleri, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almaya karar veren Türkiye’ye karşı üstü kapalı bir eleştiri olarak değerlendirildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD askerlerini Suriye’den çekme kararına da değinen Pence, ‘Amerikan askerlerinin 5 milyon kişiyi özgürleştirdiğini’ kaydetti. Pence, ‘Şu saatlerde Fırat Nehri yakınında DEAŞ’ın siyah bayrağının dalgalandığı son yer de ele geçiriliyor’ diye konuştu. 

TARTIŞMALI BÜYÜKELÇİ

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaklaşık 1,5 yıl sonra Türkiye Büyükelçiliği görevine müsteşar David Satterfied’i atamak istediğini duyurdu.  Satterfield, YPG/PYD’ye ilgisiyle bilinen ve Suriye’de terör koridorunun kurulmasının en azılı savunucularından biri olarak tanınıyor. Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığının en kıdemli diplomatlarından. 

Nobel’e aday

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, acil durum kararnamesi hakkında soruşturma başlattığı ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Kuzey Kore ile diplomatik diyaloğun başlatılmasındaki rolü nedeniyle kendisini Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın 2009’da, görevdeki ilk yılında bu ödülü aldığını hatırlatan Trump, “Ben muhtemelen hiçbir zaman kazanamayacağım ama olsun. Obama’ya verdiler, neden verdiklerini o da anlamadı. Ödülü verdiklerinde göreve geleli daha 15 saniye olmuştu. Nobel Ödülü kazandı, ‘Bunu hak edecek ne yaptım ki’ dedi. Bense, muhtemelen hiç kazanamayacağım” dedi.

Ancak Japon makamları, Abe’nin Trump’ı aday gösterdiğini doğrulamadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X