Perakende yönetmeliği esnafı kapsamıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Ticaret Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin esnaf ve sanatkarı kapsamadığını belirtti.

Perakende yönetmeliği esnafı kapsamıyor

Palandöken, dün yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliğin bazı kesimlerde kafa karışıklığına sebep olduğunu belirtti. Fiyatı tarifeyle belirlenen ürünlerin satışı karşılığında üretici ve tedarikçiye yapılan ödemeyi düzenleyen yönetmelikteki değişikliğin esnaf ve sanatkarı ilgilendirmediğini ifade eden Palandöken, ”Söz konusu düzenleme, üreticinin esnaf ve sanatkarımıza verdiği mallarında üreticiye ödeyeceği fiyatı belirlemiyor” değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, düzenlemenin yalnızca büyük ve zincir marketler, bayi işletmeleri ve özel yetkili işletmeleri kapsadığının altını çizerek, şunları kaydetti: ”Düzenleme esnaf ve sanatkarımızı büyük ve zincir marketlerin haksız rekabetinden korumak için çıkarıldı. Bu yönetmelik değişikliği yayınlandığı gün söylediğimiz gibi, sistemin sağlıklı işlemesinde denetim mekanizmasının önemi anlaşıldı. Üreticilerin ve tedarikçilerin esnafımıza ürün satarken birim fiyatını gereksiz yere yükseltmesinin önüne geçilmeli.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X